Aşılı Ceviz Fidanı

Aşılı Ceviz Fidanı Yetişticiliği

İlk yılda meyve verimi ile bilinen fidan çeşitleri chandler ceviz fidanı, fernor, fernette, franquete, pedro ve rondedir. Sizde üniversitelerin ilgili bölümlerinde geliştirilen son derece verimi yüksek aşılı ceviz fidanı dikerek bir ağaçtan 5.yılından itibaren 20 kilo almaya başlayın.

Aşılı Ceviz Fidanı Yetişticiliği

Aşılı Ceviz Fidanı Nedir?

Bir ceviz ağacının sağlıklı bir şekilde meyve vermesi için, fidan aşamasından başlayarak her süreçte doğru bir uygulamaya tabi tutulması gerekir. Aşılı ceviz fidanı da ağaçların gelişip meyve vermesinde son derece önemlidir.

  • Ceviz fidanı aşılı olmadığı zaman doğal meyve süreci çok uzun sürecektir.
  • Ceviz fidanı aşılanması, alınan verim açısından son derece önemlidir.
  • Ceviz üretimini artırmak ve fiyatları her gelire göre dengede tutmak için sektör manasında aşılama yapılması önemlidir. Sektörde ne kadar çok üretim olursa o kadar fazla satış ve ticaret döner. Özellikle ceviz için bu durum böyledir.
  • Bir ceviz bahçesi kurmak isteyen kişilerin en önemli ve temel işlemi aşılı ceviz teminidir. İkinci olarak da ceviz türü belirlenir.

Aşısız Ceviz Ağacındaki Tarımsal Risk

Bir ceviz fidanı aşılı olmadığı zaman heterozigot durumuna bağlı olarak ürünler belirsiz bir hal alır. Tarımdaki aşılanan ağaçların daha kaliteli meyve verdiği genel olarak bilinen bir gerçektir. Üretilen meyvenin kalite garantisini almak üzere ceviz üretiminin aşılı yapılması gerekmektedir.

Aşılama Tekrar Edilir mi?

Bir ceviz fidanını aşılı şekilde aldığınız zaman bunu bir kere daha aşılamaya gerek kalmamaktadır. Çünkü bitkilerin genetik yapısıyla alakalı bir durum vardır ve tekrar bu yapıyı değiştirmeniz gerekmez. Bir kerelik aşılama yeterli olacaktır.

Ceviz Fidanı Nasıl Dikilir?

Bahçenizde ya da üretim alanınızda aşılı ceviz fidanı dikmek için hazırlık aşaması ve uygulamaların doğru şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Dikimden birkaç ay önce çukurların açılmış olması önemlidir. Ayrıca hangi toprak türüne dikim olacaksa öncelikle bu alandaki sorunları engellemek için gereken gübre benzeri karışımlar yapılmalıdır. Aksi halde ceviz fidanı tutmayabilir. Dikimi yapılacak olan alandaki temizlik, fidanın kök sağlık kontrollerinin yapılması son derece önemlidir. Köklerde zararlı canlı olmaması, yeterli saçaklanma görülmesi ve gövdede istenen kalınlık olması önemlidir. Ceviz fidanı ölçülerek belli aralıklarla dikilmeli ve can suyu dikimle beraber hemen verilmelidir. https://www.cevizfidancisiyiz.com/ adresinden de aşılı ceviz fidanı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum yaz